Mad over bål

Tema-eksempler: Tilberedningsmetoder over bål, spis naturens planter, hjemkundskab på en ny måde.

MellemtrinUdskolingPå egen håndHistorieMadkundskabNatur/Teknologi

Klassetrin: 4.-7. klasse.

Fag: Primært: Madkundskab. Sekundært: Natur/Teknologi og historie.

Primært kompetenceområde: Fødevarebevidsthed og madlavning.

Kompetencemål: Eleven kan træffe begrundede madvalg i forhold til kvalitet, smag og bæredygtighed.

Varighed: 2-3 timer.

Hvornår: Hele året.

Ved ankomst til naturcentret får I udleveret det nødvendige grej og anvist, hvilke(t) bålsted(er), I har til rådighed.

Arbejdet organiseres, så alle elever er i arbejde – der skal hentes brænde, laves bål, evt. indsamles urter/planter til madlavningen, og de medbragte fødevarer gøres klar til tilberedning.

Eksempler på temaer:

  • Bålmad med forskellige retter og tilberedningsmetoder
  • Spis naturens planter og brug dem i bålmaden
  • Hjemkundskab på en ny måde.

Grej til udlån

På naturcentret kan I låne:

  • En kasse med skåle, spækbrætter, mugs, urteknive, køkkenknive, sporks, piskeris og grydeskeer. Mugs er en form for plast-kopper man kan spise suppe og gryderetter af. Sporks er en kombination af ske, kniv og gaffel i en enhed.
  • Bålriste
  • Gryder i mange størrelser
  • Wokker på ben som kan stå direkte over bålet
  • Store og små pander til pandekager eller brød
  • Små popcornristere på skaft
  • Røgeovne
  • Bålhandsker.