
Mad over bål
Tema-eksempler: Tilberedningsmetoder over bål, spis naturens planter, hjemkundskab på en ny måde.
MellemtrinUdskolingPå egen håndHistorieMadkundskabNatur/Teknologi
Klassetrin: 4.-7. klasse.
Fag: Primært: Madkundskab. Sekundært: Natur/Teknologi og historie.
Primært kompetenceområde: Fødevarebevidsthed og madlavning.
Kompetencemål: Eleven kan træffe begrundede madvalg i forhold til kvalitet, smag og bæredygtighed.
Varighed: 2-3 timer.
Hvornår: Hele året.
Ved ankomst til naturcentret får I udleveret det nødvendige grej og anvist, hvilke(t) bålsted(er), I har til rådighed.
Arbejdet organiseres, så alle elever er i arbejde – der skal hentes brænde, laves bål, evt. indsamles urter/planter til madlavningen, og de medbragte fødevarer gøres klar til tilberedning.
Eksempler på temaer:
- Bålmad med forskellige retter og tilberedningsmetoder
- Spis naturens planter og brug dem i bålmaden
- Hjemkundskab på en ny måde.
Grej til udlån
På naturcentret kan I låne:
- En kasse med skåle, spækbrætter, mugs, urteknive, køkkenknive, sporks, piskeris og grydeskeer. Mugs er en form for plast-kopper man kan spise suppe og gryderetter af. Sporks er en kombination af ske, kniv og gaffel i en enhed.
- Bålriste
- Gryder i mange størrelser
- Wokker på ben som kan stå direkte over bålet
- Store og små pander til pandekager eller brød
- Små popcornristere på skaft
- Røgeovne
- Bålhandsker.